Texels Kookboek - Portugese sperziebonensoep

Ingrediënten
2 el olijfolie 1 ui 3 tomaten 2 teentjes knoflook
800 gr sperziebonen 400 gr aardappelen 2 laurierblaadjes 2 eieren
peper zout

Hulpmiddelen

Voorbereiding

Bereiding

Maak de bonen, ui en tomaten schoon en snijd ze in stukken. Fruit de ui in de olie.

Pers de knoflook uit en voeg deze, samen met de tomaten, laurier en wat zout toe aan de soep. Bak alles even mee. Doe de bonen erbij en bak ook deze voorzichtig mee.

Giet 1 liter water erbij en breng het geheel aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakken en doe ze in de pan. Kook de soep, op een laag vuur, circa 20 minuten door.

Als alles gaar is, is er een stevige dikke soep ontstaan (als het goed is).

Kook apart de eieren. Pel de eieren en verkruimel ze. Strooi dit over de soep als garnering.

Serveertip

Soort gerecht: soep Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 40 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!